Menu

Een dagje Utrecht

In de stad Utrecht hebben wij speciaal voor uw groep een aantal mogelijkheden voor een onvergetelijke dag of avond geselecteerd. Verken de stad op een originele manier, zoals tijdens een themawandeling of een interactieve tocht. Eet of borrel in stijl, op het water of tijdens een cabaret diner. Alle onderstaande mogelijkheden zijn uitstekend te combineren of te gebruiken in een dagprogramma met lunch, diner of borrelarrangement, afgestemd op uw wensen.Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Stadsrondvaart
Middeleeuwse wasplaatsen, interessante musea, mooie gevels, groene singels, kenmerkende werven en werfkelders en natuurlijk de statige Domtoren; de historische binnenstad van Utrecht laat zich graag bewonderen vanaf het water! Met een comfortabele rondvaartboot wordt een uur durende rondvaart gemaakt door de prachtige grachten en singels van Utrecht.

Stadswandeling
Ontdek de stad Utrecht tijdens een standswandeling onder leiding van een deskundige gids. U kiest zelf het thema van de wandeling, zoals bijvoorbeeld Utrecht Hotspots, Jugendstil, Grachten en werven of Hofjes en Kameren. Leer de stad en ook haar minder bekende bezienswaardigheden kennen.

Bier- of wijn proeven
In de gewelven van Stadskasteel Oudaen aan de Oudegracht is de Utrechtse brouwtraditie in ere hersteld met Stoombierbrouwerij Ouwe Daen. De brouwer leidt u graag rond door de bierbrouwerij, waarbij verschillende arrangementen mogelijk zijn.
In een romantische grachtenkelder uit de 14e eeuw worden gezellige wijnproeverijen gehouden in een wijnlokaal. Een gezellige proeverij, waarbij u onder het genot van een hapje geniet van diverse wijnen en allerhande uitleg krijgt over wijnen en alles wat hiermee te maken heeft.

City Experience
Bij de City Experience kunt u op moderne wijze de culturele bezienswaardigheden van Utrecht opzoeken. U ontvangt een mobiele telefoon, waarop u een cryptische omschrijving ontvangt van bijvoorbeeld gebouwen en bezienswaardigheden, welke u op gaat zoeken. Ook kan er een zoektocht door de stad gemaakt worden met behulp van GPS, te voet en/of per kano!

De Domtoren
Houdt u van een uitdaging en heeft u geen last van hoogtevrees? Dan is het beklimmen van de Domtoren een geschikte activiteit voor u. De Domtoren is één van de mooiste kerktorens van Nederland en heeft een bijzondere historie. De gids neemt u via 465 traptreden mee naar de top van de toren. Eenmaal bovenin zult u zien hoe prachtig het uitzicht over de stad Utrecht is!

Museumkwartier
Het Museumkwartier is het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad. In het Museumkwartier bevinden zich in en rond historische gebouwen diverse musea. Bezoek bijvoorbeeld het Aboriginal Art Museum, Dick Bruna huis, Museum Catharijneconvent of Universiteitsmuseum. Ook het Spoorwegmuseum en museum Speelklok zijn zeker een bezoek waard!

Kasteel de Haar
Kasteel De Haar is het grootste kasteel van Nederland en moet alleen daarom al op ieders verlanglijstje staan! Dit imposante gebouw bij Haarzuilens is absoluut het bekijken waard. Met de torens, grachten, poorten en ophaalbruggen wekt het kasteel ieders fantasie tot leven. Een deskundige gids neemt u mee naar de luxueuze wereld binnen in het kasteel tijdens een rondleiding. Het schitterende interieur, de schatten, de verhalen: u zult zich vergapen aan de schoonheid van het kasteel. Om daarna wat te drinken in het Tuynhuis en te wandelen in het park.

Informeer naar de mogelijkheden en prijzen
Meer informatie
Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.
Offerte aanvragen
Informatie

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS