Menu

Gelderland

Voorbeeld reizen
 
Deze ochtend starten we bij het Noord-Veluws Museum in Nunspeet. Dit is vooral een kunstmuseum, dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet alleen tot het geven van informatie over de schilderij..
 
 
Nadat wij u hebben opgehaald, rijden we naar Zelhem voor het bezoek aan Museum Smedekinck. Een prachtig gerestaureerde boerderij, waar u inzicht krijgt in de ontstaangeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen ..
 
 
In de ochtend worden uw zintuigen geprikkeld bij het Kijk en Luistermuseum in Bennekom. Na ontvangst met koffie en gebak van meesterbakker en hofleverancier Mekking, hoort u alles over de geschiedenis van mechanische muziekin..
 
 
De ‘Niederrhein’ is vlak over de grens met Nederland gelegen, zo tussen Nijmegen en Roermond. De Rijn doorkruist het gebied en u vindt er onder andere de steden Wesel, Kleve en Krefeld. Het is een prachtige regio ..
 
 
Nadat wij u hebben opgehaald, rijden we rechtstreeks naar Doesburg. In Lunchroom la Fleur wordt u hartelijk ontvangen met twee keer koffie en boerenappelgebak in de Orangerie. Vervolgens stapt u, voor de deur, in de paardentr..
 
 
Het Gelderse Rivierengebied bestaat uit de Over- en Nederbetuwe, de Bommelerwaard en het land van Maas en Waal. Dit gebied is vooral aantrekkelijk vanwege al het water. U gaat vandaag kennis maken met deze bijzondere streek e..
 
 
Het Park is met 5.400 hectare natuur de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen en rustig dagje uit op gepaste afstand. Tijdens een bezoek ontdekt u verschillende oud-Veluwse landschappen; van stuifzand tot heidevelden, va..
 
 
Nadat u bent ingestapt, rijden we rechtstreeks naar Hattem. Hier worden we bij het Nederlands Bakkerijmuseum hartelijk ontvangen met koffie en een reuzenkrakeling. Na de koffie geeft de krakelingenbakker een demonstratie en l..
 
 
Kasteel Cannenburch is een statig 18de-eeuws ingericht edelmanshuis, gebouwd op de ruïne van een middeleeuws burcht door de Gelderse veldmaarschalk Marten van Rossem. In het kasteel is een belangrijke collectie meubels, ..
 
 
Voor de bewoners van het Nederlands/Duitse grensgebied was smokkelen ooit een ‘way of life’. Vrijwel iedereen had ermee te maken. Hoewel het destijds voor velen bittere noodzaak was om de eindjes aan elkaar te kno..
 
 
Fluisterstil ontdekt u met de zonnetrein de Ooijpolder. U hoort de vogels fluiten, koeien loeien en de gids vertelt u alles over dit unieke stukje natuur langs de Waal bij Nijmegen. Een stukje natuur met terpen, oude kerkjes,..
 
 
Burgers' Zoo in Arnhem staat garant voor een heerlijke dag uit! Een groot voordeel is dat het zowel bij mooi als bij slecht weer goed vertoeven is in het bosrijke park. Op indrukwekkende wijze kunt u - overdekt - kennisma..
 
 
Een afwisselend decor, waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij je je blijft verwonderen over de lichtinval in de vele bossen die de Achterhoek rijk is. Niet voor niets is de omgeving van Aalten en Winterswijk benoem..
 
 
In de prachtige omgeving van de Overasseltse- en Hatertse Vennen vindt u Buurderij de Lage Hof in Overasselt. Hier beleeft u het plattelandsleven van rond 1900 en maakt u een wandeling over de ‘brink’ met een moes..
 
 
Nadat wij u hebben opgehaald, rijden we naar Millingen aan de Rijn. Hier wordt u hartelijk ontvangen bij Tingieterij de Tinnen Roos. Onder het genot van een kopje koffie en een plakje cake zal er een presentatie worden gehoud..
 
Rubrieken
Spelersbus Oranje
Betuwe Express is de trotse buspartner van het Nederlands Elftal! De spelersbus vervoert Oranje naar de trainingen en thuiswedstrijden. U kunt deze spelersbus huren. Een werkelijk unieke ervaring voor uw gezelschap. Meer info
Touringcar reizen
Wat maakt Betuwe Express zo bijzonder? Onze grote diversiteit in touringcars, onze vakbekwame chauffeurs? Of de persoonlijke aandacht en het feit dat we met u meedenken? Ervaar het zelf! Meer info
Powered by Travelta-CMS