Menu

8 daagse Andorra

Het vorstendom Andorra ligt in het zuidwesten van Europa tussen Frankrijk en Spanje en midden in de Pyreneeën. Het land heeft een prachtig bergachtig landschap met mooie valleien, kleine bergdorpjes en woeste rivieren. Vanuit ons hotel in het sfeervolle bergdorpje Canillo maakt u kennis met Andorra. Tevens bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Barcelona met de beroemde bouwwerken van Gaudí. Ook maken we een uitstapje naar het Spaanse Seu d’Urgell en Os de Civis.

DAG 1 Heenreis
Vanaf onze verzamelplaats rijden we via Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Frankrijk. Onderweg zullen er diverse korte stops gemaakt worden.

DAG 2 Aankomst Canillo
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar het vorstendom Andorra, het mooie, belastingvriendelijke paradijs in de Pyreneeën. Aan het eind van de middag arriveren we bij het hotel in Canillo.

DAG 3 Andorra Panoramica
Vandaag laten we u, onder leiding van een Nederlands sprekende gids, de mooiste plekjes van Andorra zien. Andorra bestaat uit drie valleien, gescheiden door rivieren. In Escaldes komen de twee bergstromen samen en veranderen hier in de Grote Valira. Tijdens deze valleientocht passeren we schilderachtige bergdorpjes, oude romaanse kerken, talrijke bergstroompjes, groene dalen maar bovenal het schitterende Pyreneeën landschap.

DAG 4 Vrije dag of dagtocht Barcelona
Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht “Barcelona”. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maakt u een stadsrondrit door Barcelona. Er wordt aandacht besteed aan de bouwwerken van Gaudí in de wijk Eixample. Hier kunt u bekende werken als de Sagrada Familia en de huizen Casa Battlo en Casa Mila bezichtigen. Daarna rijden we over de beroemde boulevard de Ramblas. Vervolgens vertrekken we per bus naar de top van de berg Montjuïc. Onderweg komen we verschillende musea en andere bezienswaardigheden tegen, zoals het Olympisch stadion en het Pueblo Españyol, waar u replica’s vindt van verschillende bouwstijlen uit heel Spanje. De top is te bereiken per kabelbaan of te voet. Na de stadsrondrit heeft u de mogelijkheid om Barcelona op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel.

De dagtocht “Barcelona” dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 5 Seu d’Urgell en Os de Civis
Het Spaanse Seu d’Urgell is een kleine, charmante stad met een middeleeuws centrum. We bezoeken de weekmarkt en het Olympische Parc del Segre. U kunt een kijkje nemen in de 12e eeuwse romaanse kerk met het beeld van Santa Maria d’Urgell. In de namiddag staat een mooie excursie naar het Spaanse bergdorp Os de Civis op het programma. Deze enclave is alleen via Andorra bereikbaar via een verharde weg. Het enige alternatief zijn de smokkelroutes vanuit Spanje.

DAG 6 Vall de Nuria
Vandaag staat de prachtige natuur van de vallei van Nuria centraal. Een Nederlands sprekende gids begeleidt ons deze dag. In het typisch Catalaanse dorpje Ribes de Freser kunt u overstappen op het tandradtreintje naar de geheel autovrije vallei. Tijdens deze tocht waarmee u bijna 1000 meter stijgt, kunt u genieten van prachtige vergezichten. Het is een ware belevenis, de natuur op weg naar de vallei is adembenemend. In de vallei bezoeken we het klooster dat gedeeltelijk is omgebouwd tot luxe hotel. In de kloosterkerk bevinden zich een ketel en een klepel die volgens de legende bijzondere krachten bezitten. U kunt ook een bezoek brengen aan het museum en het auditorium.

DAG 7 Vertrek Canillo
Vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg worden verschillende korte stops gemaakt. Aan het begin van de avond arriveren we in het overnachtingshotel in Frankrijk.

DAG 8 Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste deel van onze reis terug naar Nederland. Onderweg zullen er nog diverse korte stops worden gemaakt. Teruggekeerd op onze verzamelplaats krijgt u nog de mogelijkheid om iets te eten voordat u met onze servicelijn huiswaarts wordt gebracht.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS