Menu

5-daagse Canterbury Kent

Kent wordt ook wel “De tuin van Engeland” genoemd en niet voor niets! Het graafschap in Zuid-Oost Engeland biedt u alle jaargetijden een prachtige natuur met vele tuinen, schilderachtige steden en indrukwekkende kastelen. Maak een stadswandeling in het middeleeuwse Canterbury met haar prachtige kathedraal, beklim de toren in het beroemde Sissinghurst Castle voor een blik over de prachtige tuinen en ga terug in de tijd van Charles Dickens en de vroegere scheepsvaart in Chatham.

DAG 1 Heenreis
Vanaf het vertrekpunt rijden we door België naar Calais in Frankrijk. Hier gaan we aan boord voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee omhoog rijzen. We rijden door naar ons hotel in Chatham. Bij aankomst wordt er een heerlijk diner geserveerd.

DAG 2 Turnbridge Wells en Sissinghurst
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het historische kuuroord Turnbridge Wells. Koninklijke en adellijke families vestigden zich hier vanwege de minerale bronnen. In het historische shoppingcentrum Pantiles hebt u vrije tijd om te winkelen. Onderweg naar het hotel zien we bij de brouwerij in Paddockwood de traditionele “oasthouses”. De hop wordt hier gedroogd voor het Kentse bier. De kegelvormige schoorstenen en witte ‘neuzen’ vormen een markant silhouet in de omgeving. Veel van deze huisjes zijn tegenwoordig omgebouwd als woonhuis. 's Middags vervolgen we onze reis naar de beroemde tuinen van Sissinghurst. De tuinen van Sissinghurst liggen bij de resten van het Elizabethaanse landhuis. Befaamd om z’n rozen en vele kleine tuinen waaronder de kruiden- en boerentuinen. Vanaf de toren, die gedeeltelijk open is voor publiek, hebt u een prachtig uitzicht over de verschillende tuinen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar u kunt genieten van het diner.

DAG 3 Charles Dickens en bierbrouwerij
Na het ontbijt rijden we naar de havenplaats Chatham. Hier brengen we een bezoek aan de historische dokken en werf. De complete werf uit de 18e eeuw is één groot museum. Tot de interessante bezienswaardigheden behoren drie oorlogsschepen, diverse tentoonstellingen, een touwslagerij en een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de werf. Vervolgens rijden we naar de historische stad Rochester die schrijver Charles Dickens inspireerde in vele van zijn boeken. Zijn leven, werk en het tijdperk waarin hij leefde, worden belicht in de Dickens Discovery Room in het Guildhallmuseum. Op veel gebouwen in de stad vindt u gedenkplaten van de schrijver en in het museum ziet u de bekende figuren uit Oliver Twist en A Christmas Carol. Op loopafstand van het museum liggen het kasteel en de kathedraal van Rochester. Bij terugkomst in het hotel wordt een diner geserveerd.

DAG 4 Canterbury en Leeds Castle
Vandaag rijden we naar de middeleeuwse stad Canterbury. Een lokale gids laat u te voet alle interessante bezienswaardigheden zien van Canterbury, waaronder de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims, de historische King’s School en natuurlijk de beroemde kathedraal. In de middag bezoeken we Leeds Castle. Prachtig gelegen op twee eilanden middenin een meer was dit een verblijfplaats voor de Engelse koninginnen. Het kasteel is mooi gerestaureerd en ingericht met stijlmeubelen, wandtapijten, schilderijen en andere huisraad. Ter afsluiting maken we een wandeling in het grote park, met de meren en watervallen is dit zeker de moeite waard.

DAG 5 Terugreis
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we in de richting van Dover voor de overtocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland. Net over de grens is er een mogelijkheid voor een afscheidsdiner, alvorens u huiswaarts gebracht wordt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS