Menu

8-daagse Rondreis Schotse Hooglanden

Schotland, het landschap waar onder andere Kelten en Vikingen hun sporen nalieten, is fascinerend, ongerept en ruig. Machtige bergen, lieflijke valleien met kastelen en de beroemde ‘Lochs’ vormen het wonderschone decor tijdens deze reis. We bezoeken de Schotse hoofdstad Edinburgh, één van de mooiste steden van Europa. We maken prachtige tochten door de Highlands met zijn ruige natuur en de grillige, schilderachtige westkust. We brengen een bezoek aan de subtropische tuinen, Inverewe Garden en ook het beroemde Loch Ness ontbreekt niet. We proeven Schotse whisky en u kunt zien hoe de traditionele Schotse kilts worden gemaakt. Laat u verrassen door het mysterieuze landschap en geniet van de tradities die de Schotten in ere houden.

DAG 1 Heenreis
Vanaf ons verzamelpunt rijden we in de middag naar Rotterdam Europoort, waar we om ongeveer 17.00 uur aan boord gaan van de luxe cruiseferry naar Hull. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner. U overnacht in een tweepersoonsbinnenhut.

DAG 2 York
Na een vroeg ontbijtbuffet aan boord vindt rond 08.00 uur de ontscheping plaats in Hull en rijden we naar het historische stadje York. In York staat de oudste kathedraal van Europa, de Minster. U kunt heerlijk wandelen door de schilderachtige straatjes met talloze antiekwinkeltjes en mooie vakwerkhuizen. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Edinburgh waar we 2 nachten verblijven.

DAG 3 Edinburgh
We hebben de hele dag om een bezoek te brengen aan de mooie Schotse hoofdstad Edinburgh. We beginnen met een uitgebreide stadstour onder leiding van een gids. U ziet de New Town met zijn brede elegante lanen, de Old Town met het middeleeuwse oude centrum, de Royal Mile en Princes Street met de Princes Street Gardens. Daarna kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het eeuwenoude, op een rots gelegen kasteel waar vandaan u een mooi uitzicht over de stad heeft.

DAG 4 Whisky en kastelen
We verlaten Edinburgh en steken de beroemde Forth Bridge, met een mooi vergezicht, over en volgen een prachtige route door de Highlands. In de Perthshire Highlands wisselen grijsblauw glinsterende meren, donkere wouden en bergen elkaar af. Schotland is naast zijn vaak woeste landschap ook bekend om de Schotse whisky. We maken een stop bij de kleinste en meest pittoreske distilleerderij van Schotland. U ziet hoe whisky volgens de traditionele manier gemaakt wordt en natuurlijk kunt u een glaasje proeven. Daarna brengen we een bezoek aan het sprookjesachtige witte Blair Castle,waar u kunt zien hoe de hertogen vroeger leefden. Afhankelijk van uw reisdatum overnachten we 2 nachten in de omgeving van Aviemore of Inverness.

DAG 5 Vrije dag of dagtocht Highlands
Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht indelen of een reservering maken voor de dagtocht “Noord West Highlands”. Met een lokale busmaatschappij maken we een schitterende dagtocht door de Highlands. Ten noorden van Inverness begint het echte Schotland met zijn desolate en ruige landschap. Eerst bezoeken we in Inverness een kiltmakerij. Hier kunt u zien hoe de originele Schotse kilts worden gemaakt. Daarna rijden we door de indrukwekkende Highlands naar de 50 meter hoge waterval van Measach. Vanaf de hangbrug ziet u het water naar beneden storten in een spectaculaire kloof. Via een adembenemende tocht langs de kust met prachtige uitzichten maakt u kennis met het ruige, maar tevens romantische Schotland en arriveren we bij de Inverewe Gardens. In deze indrukwekkende tuinen groeien dankzij de warme golfstroom subtropische planten uit alle delen van de wereld. Via Loch Maree en Achnasheen keren we terug naar ons hotel.

De dagtocht “Noord West Highlands” dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 6 Loch Ness en Loch Lomond
Vandaag rijden we één van de mooiste routes door het Schotse hoogland. De enorme vallei Great Glen is in de ijstijd ontstaan en bestaat uit vier Lochs. Het beroemdste en meest besproken meer is Loch Ness, waar het monster Nessie al eeuwen zou ronddwalen. U kunt een boottocht over het diepste deel van het meer maken waar u met sonarapparatuur naar onbekende bewegingen in het meer speurt. Vanaf de boot heeft u een prachtig zicht op het Castle Urquhart, een schilderachtige ruïne direct aan het meer gelegen. U kunt ook een kijkje nemen in het bezoekerscentrum waar u alles verteld wordt over het monster van Loch Ness. Via Fort Augustus rijden we over een mooie panoramaweg naar Fort William aan de voet van de Ben Nevis. In de namiddag passeren we het grootste binnenmeer van Groot-Brittannië, Loch Lomond. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Glasgow voor
de overnachting.

DAG 7 Overtocht Glasgow - Hull
Met vele onvergetelijke indrukken beginnen we aan de terugreis. We passeren de Schotse-Engelse grens bij Gretna Green waar ooit een smid jonge echtparen trouwde. Vervolgens doorkruisen we het lieflijke landschap van het Lake District. In Hull schepen we in. Het diner en de overnachting vinden plaats aan boord van de luxe cruiseferry.

DAG 8 Terugreis
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord volgt om 08.00 uur de ontscheping in Rotterdam Europoort en vertrekken we per touringcar richting uw opstapplaats.

U kunt er ook voor kiezen om de overtocht via IJmuiden - Newcastle uit te voeren, daar wordt het programma dan op aangepast.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS