Menu

8-daagse Normandië invasiestranden

De Normandische kust met zijn zandstranden en hoge rotspartijen zal voor altijd verbonden blijven met de landing van de geallieerden in 1944. Tal van bezienswaardigheden herinneren ons er nog steeds aan. Wie van de natuur, rust en stilte houdt, zal tijdens deze reis volop genieten. Ook de Normandische steden hebben u door hun verleden én heden heel wat interessants te bieden. Temidden van de landstreek Pays d’Auge ligt de universiteitsstad Caen. De stad is een mengeling tussen oud en nieuw. Er zijn in de Tweede Wereldoorlog veel gebouwen verloren gegaan. Dat Caen weer lééft, merkt u aan de vele uitgaansgelegenheden zoals theaters, cafés en restaurants.

DAG 1 Heenreis en bezoek Parijs
We vertrekken ’s morgens vroeg vanaf uw opstapplaats en rijden dan naar Parijs. Hier aangekomen maakt u kennis met de stad tijdens een korte rondrit. ’s Avonds dineert u in een self-service restaurant in Parijs. Aansluitend vertrekken we naar het hotel aan de rand van de stad.

DAG 2 Bezoek Rouen en aankomst Caen
Na het ontbijt zetten we de reis voort richting Caen. ’s Ochtends brengen we een bezoek aan de stad Rouen. Deze middeleeuwse stad biedt u gotische architectuur en vele musea, waaronder het museum over Jeanne d’Arc die op de Place du Vieux Marché in 1431 levend verbrand werd. Rond het middaguur vervolgen we onze reis naar Caen, waar we inchecken in het hotel. ’s Middags heeft u de gelegenheid om zelf de stad Caen te verkennen.

DAG 3 Oorlogsmuseum en Route du Cidre
In de nacht van 5 op 6 juni 1944 landden de geallieerden op de Normandische kust. D-day luidde het cruciale begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog in. ’s Ochtends bezoekt u Le Mémorial de Caen, op loopafstand van het hotel gelegen. Dit is één van de mooiste musea die de volledige geschiedenis van de oorlog schetst. Het museum presenteert op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-day en de Slag om Normandië. Dat Normandië niet alleen bekend staat om het oorlogsverleden, zult u ‘s middags ontdekken. We vertrekken met de touringcar en volgen de Route du Cidre, een toeristische route in het karakteristieke Pays d’Auge. U komt langs sfeervolle dorpjes zoals Beuvron en Auge, Bonnebosq en Beaufour Druval. Talrijke kastelen, landhuizen en vakwerkhuizen worden afgewisseld met velden met appelbomen. Vanzelfsprekend zullen wij een bezoek brengen aan één van de vele ciderproducenten die u vindt op de route. Met plezier vertellen zij over het productieproces van cider en vanzelfsprekend kan een proeverij dan niet ontbreken. We vervolgen onze reis en maken een stop in de bedevaartsplaats Lisieux. Deze stad staat bekend om zijn vele vormen van houtsnijwerk, de fraaie basiliek St. Theresa en het Paleis van Justitie.

DAG 4 Invasiestranden
Vandaag staat de excursie naar de invasiestranden op het programma. In Arromanches zijn nog steeds de transporteerbare havens Mulberry A en B te zien. In het Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld. Na Arromanches rijden we langs de invasiestranden Omaha Beach en Utah Beach. Naast deze stranden ligt een indrukwekkend monument en de Amerikaanse begraafplaats. Tevens brengen we een bezoek aan de Pegasusbrug, waar in de nacht van 5 op 6 juni 1944 zweefvliegtuigen landden. Ze hadden tot taak de bruggen over het kanaal naar Caen te beschermen. De rit gaat verder naar Pointe du Hoc, vanwaar de Duitsers met hun strategisch opgestelde kanonnen het oostelijke Omaha Beach konden beschieten. Hier vond een drie dagen durende strijd plaats. Het met bommen en granaten doorzeefde terrein met bunkers biedt nog steeds een indrukwekkende aanblik. De touringcar brengt u vervolgens naar het dorpje Sainte Mère Eglise, dat symbool staat voor de luchtlandingsoperatie van de Amerikanen. Aansluitend wordt u weer naar uw hotel gebracht.

DAG 5 Normandische kust en Bénédictine
Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht langs de Côte Fleurie. We bezoeken het plaatsje Honfleur, ongetwijfeld het mooiste havenstadje van de Normandische kust. Via een mooie route rijden we verder naar Étretat. Deze badplaats is gelegen in een schitterende omgeving en de krijtrotsen zijn werkelijk indrukwekkend. Ook krijgt u deze middag de gelegenheid om Palais Bénédictine in Fécamp te bezichtigen. Hier kunt u Bénédictine proeven, een naar oud recept gebrouwen monnikenlikeur. Aansluitend rijden wij via een mooie route weer terug naar uw hotel, waar het diner gereed staat.

DAG 6 Mont Saint Michel
Vandaag wordt er een dagtocht naar Mont Saint-Michel georganiseerd. Dit is een bijzonder belangrijk centrum voor architectuur en toerisme in Frankrijk. De abdij van de Mont Saint-Michel, de zogenaamde La Merveille, wat wonder betekent, is wereldberoemd. Het is een prachtig gezicht om het eiland omspoeld te zien worden door de zee bij hoogtij. De musea en de toren op de wallen van waaruit u een mooi uitzicht over de baai heeft, zijn ook zeker de moeite waard. Daarnaast is er een winkelstraat waar u op uw gemak even rond kunt kijken. Hierna brengen we een bezoek aan Saint Malo, de kaapvaardersstad. Saint Malo was altijd de verblijfplaats van zeerovers die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen die in oorlog waren met Frankrijk.

DAG 7 Bayeux en Notre-Dame
Deze ochtend zullen wij Bayeux bezoeken met zijn levendige straten. We gaan naar de Tapisserie waar we het beroemde 12e eeuwse wandkleed Tapis de Bayeaux van koningin Mathilde bekijken. Het 70-meter lange kleed laat de tocht in Engeland zien van het leger van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië. Tevens brengen we een bezoek aan de mooie kathedraal Notre-Dame. Deze in de gotische stijl gebouwde kathedraal is door de eeuwen heen steeds mooier en groter geworden. De middag is vrij te besteden in het centrum van Caen.

DAG 8 Terugreis
Vandaag gaat u alweer huiswaarts. We rijden ’s ochtends op tijd weg en arriveren aan het begin van de avond in Nederland. Net over de grens is er een mogelijkheid voor een afscheidsdiner, alvorens u huiswaarts gebracht wordt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS