Menu

10 daagse Kroatië: Opatija en Lovran

Het grote schiereiland Istrië in het noordwesten van Kroatië geldt als één van de populairste bestemmingen aan de Adriatische kust. Kroatië wordt gekenmerkt door honderden kilometers kust en ruim 1000 eilanden. Cultuur en natuur liggen vaak op steenworp afstand van elkaar. In combinatie met het Middellandse zeeklimaat zorgt dit voor een heerlijke vakantie. Tijdens deze reis brengt u onder andere een bezoek aan Porec en Pula, het eiland Krk, de Plitvice meren en de bekende grotten van Postojna.

DAG 1 Heenreis
Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een heerlijk diner voor u klaar.

DAG 2 Aankomst Lovran
Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in Lovran waar we de komende 7 nachten verblijven.

DAG 3 Pula en Porec
In de ochtend brengen we een bezoek aan Pula. Pula is een 3000 jaar oude stad en gelegen op een schiereiland. Deze stad kenmerkt zich door het enorme amfitheater aan zee. Aansluitend rijden we naar Porec, één van de bekendste vakantieplaatsen van Kroatië. In Porec heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Euphrasius basiliek. Deze prachtige basiliek stamt uit de 6e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft ook de mogelijkheid om met de boot van Pula, via de Brijuni eilanden en de Limski fjord naar Porec te varen. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

DAG 4 Eiland Krk en wijnproeverij
Vandaag neemt de chauffeur u mee voor een bezoek aan het eiland Krk, ook wel het “Gouden Eiland” genoemd, vanwege zijn rijke cultuur en prachtige natuur. Per touringcar rijden we over de brug die Krk verbindt met het vaste land. We maken een mooie rondrit over het eiland waarbij we pittoreske vissersdorpjes passeren. Ook zal een bezoek aan de stad Krk niet ontbreken. In deze stad vindt u veel overblijfselen uit de Romeinse en Griekse tijd, zoals een deel van de oorspronkelijke stadsmuur en een
oude kathedraal. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een wijnproeverij te bezoeken en een boottocht te maken. Voor het diner keren we terug naar ons hotel in Lovran.

DAG 5 Plitvice Meren
Na het ontbijt maken we ons op voor een tour naar het oudste en mooiste merengebied van Europa: de Plitvice Meren. Dit nationaal Park telt 16 kristalheldere meren die overgaan in meer dan 90 sierlijke watervallen. Plitvice is in 1949 verklaard tot nationaal park en sinds 1979 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan Plitvice heeft u de mogelijkheid een boottocht te maken door een deel van het park.

DAG 6 Vrije dag
Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U hebt vrijaf om even lekker te ontspannen. Zo kunt u naar het strand gaan, Lovran ontdekken of een boottocht maken langs de kust van Kroatië. Lovran was rond de vorige eeuwwisseling een kuuroord. De grote riante villa’s zijn er nog steeds. Er is een mooie haven en een levendig centrum waar de gele Sint-Joris kerk al van ver opvalt. Door de ligging aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van Istrië, wandelt u vanuit het dorp zo de bergen in.

DAG 7 Grotten van Postojna
Een bezoek aan één van de grootste en mooiste grottenstelsels ter wereld, de grotten van Postojna, staat vandaag op het programma. Het eerste deel van de tocht door de grotten gaat per trein, waarna u te voet verder gaat onder leiding van een gids. U ziet grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we via een mooie route terug naar Lovran. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

DAG 8 Opatija
In de ochtend brengen we een bezoek aan het toeristische Opatija, een prachtige stad gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en oude hotels. U kunt een wandeling maken over het bekende Frans-Jozef pad. Dit unieke wandelpad loopt langs de prachtige kust van Volosko naar Lovran. U kunt na uw bezoek aan Opatija op twee manieren terug naar het hotel gaan: wandelend of met de touringcar.

DAG 9 Vertrek Lovran
Vandaag moeten we al weer afscheid nemen van Kroatië. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland voor diner en overnachting.

DAG 10 Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Net over de grens is er een mogelijkheid voor een afscheidsdiner, alvorens u huiswaarts gebracht wordt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.

Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS