Menu

10 dagen Noorwegen, land van de fjorden

Een onvergetelijke reis langs de imposante fjorden van Noorwegen. Laat u verrassen door het adembenemende berglandschap, ontdek de Hanzestad Bergen en de hoofdstad Oslo. Geniet van de prachtige uitzichten, de ongerepte natuur en de nauwe rivierdalen. Ook de pittoreske havenplaatsjes zijn kenmerkend voor Noorwegen. Alle facetten van het veelzijdige Noorwegen komen aan bod tijdens deze reis.

DAG 1 Heenreis
Vanaf ons verzamelpunt vertrekken we vroeg in de morgen richting Denemarken, u reist in een mooie comfort class touringcar. In de namiddag arriveert u in Kolding. Nadat u de kamersleutels heeft ontvangen, kunt u aan tafel voor een heerlijk diner.

DAG 2 Aankomst Noorwegen
Na het ontbijt verlaten we het overnachtingshotel. De reis gaat verder door Jutland naar Hirtshals, het meest noordelijke punt van Denemarken. Hier gaat u rond de middag aan boord van de Color Line voor de overtocht naar Kristiansand in Noorwegen. Aan het eind van de middag, na de eerste kennismaking met Noorwegen, komen we aan in de havenstad Stavanger. Bij aankomst in het hotel kunt u genieten van het diner.

DAG 3 Fjordenkust en Bergen
Deze morgen vervolgen we de reis met als eindbestemming het schilderachtige Bergen. De Noorse fjordenkust is een attractie op zich, meteen vanaf Stavanger komen we de steile rotsen en vele waterpartijen tegen. Na elke bocht wordt u verrast met een nieuw uitzicht. Van Mortavika reizen we met de veerboot naar Arsvågen. Hier vervolgen we de reis verder naar het noorden, door de nieuwe tunnel naar het eiland Stord, waar we een bezoek brengen aan Leirvik. Dit stadje werd in de negende eeuw als eerste bewoond door Vikingen. Aan de noordkant van het eiland nemen we de volgende veerboot naar Halhjem, waarna we onze weg vervolgen richting Bergen. Om een goede indruk van de stad te krijgen maken we vandaag een stadsrondrit onder leiding van een plaatselijke gids.

DAG 4 Vrije dag
Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt de stad Bergen op eigen gelegenheid of in groepsverband bezoeken. Bij helder weer is een tochtje met de Fløibana, een treinreis naar de bergen, bijna verplicht vanwege het prachtige uitzicht op de stad. Ook Fisketorget (vismarkt) en Bryggen, een werf met een reeks authentieke handelshuisjes uit de Hanzetijd, zijn een bezoek waard. Overige bezienswaardigheden zijn de Domkerk en het oude Raadhuis. In overleg met de chauffeur is een rondvaart door de haven mogelijk voor een heel andere kijk op Bergen. Na deze indrukwekkende dag staat er een diner voor u klaar in het hotel.

DAG 5 Staafkerk en Sognefjord
Dit wordt een dag van uitersten. Via Voss gaan we eerst naar Viki Sogn waar één van de bekendste Noorse staafkerken staat, Hopperstad. Vervolgens steken we de diepste en langste fjord van Noorwegen over, de Sognefjord. Voordat we bij ons hotel in Florø de meest westelijke stad van Noorwegen aankomen, reizen we over de ruige, maar mooie bergketen van Gaularfjell. In het hotel is een diner voor u gereserveerd.

DAG 6 Bergrit
Na het ontbijt staat er een mooie rit door de bergen op het programma. Via Olden reizen we naar Briksdal waar we na een flinke wandeling bij de uitloper van de Jostedalsbreen komen. Vanaf ca. 1200 meter hoogte wringt de enorme ijsmassa zich door het nauwe Briksdal naar beneden. Eénmaal aangekomen wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjertong. Hierna rijden we langs de Nordfjord naar Stryn voor het diner en de overnachting.

DAG 7 Geirangerfjord en Lom
Van Stryn rijden we door een aantal tunnels naar Geiranger, een weg met prachtige uitzichten op de van ansichtkaarten bekende Geirangerfjord. De fjord is met zijn vele watervallen de meest bezochte toeristische attractie in Noorwegen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag rijden we naar Lom waar we een van oorsprong middeleeuwse staafkerk bezoeken. Via Otta komen we aan in het Gudbrandsdal, waar we in Ringebu dineren en overnachten. Dit door de ijstijd gevormde dal staat bekend om de vele opgravingen van mammoetbotten.

DAG 8 Lillehammer, Hamar en Oslo
Deze dag rijden we richting Oslo. Onderweg brengen we een bezoek aan de stad Lillehammer met de beroemde Olympische skischans. In de plaats Hamar, gelegen aan het Mjøsameer, heeft u de mogelijkheid om “het Vikingsschip”, de typische Olympische schaatshal, te bezichtigen. Aansluitend reizen we verder naar de hoofdstad van Noorwegen. Tijdens een stadsrondrit onder leiding van een gids maakt u kennis met Oslo. We dineren in ons hotel in de omgeving van Oslo.

DAG 9 Overtocht Helsingborg - Helsingør
Via de grensovergang bij Svinesund komen we vandaag in Zweden. Langs de kust reizen we verder naar het zuiden. In Helsingborg steken we per boot over naar het Deense Helsingør. De overnachting vindt plaats in een hotel in de omgeving van Kopenhagen. In het hotel kunt u genieten van het diner.

DAG 10 Terugreis
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Scandinavië. We verlaten Denemarken met de veerboot van Rødby naar Puttgarden. Via Hamburg zetten we koers richting het opstappunt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS