Menu

16. Nederlands Openluchtmuseum

Stap in de Nederlandse geschiedenis tijdens een schoolreis of museumles in het Nederlands Openluchtmuseum. Leerkrachten, begeleiders en leerlingen ervaren zelf hoe het er aan toe ging in het Nederland uit vervlogen tijden! Ga op onderzoek uit en maak een ritje met een historische tram naar de speeltuin of het doolhof. Ruik de geur van het verleden bij de smid, in de molen of in de boerderijen en proef tijdens de pauze krentenbollen bij de bakker.

Schoolreizen
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft alles in huis voor een geslaagde schoolreis. Het plezier van kinderen staat altijd voorop. Ze krijgen de ruimte om te ontdekken, spelen en actief bezig te zijn. Het Openluchtmuseum biedt verschillende schoolreizen aan voor kinderen van alle leeftijden. Help de boerin mee op het kindererf, leer meer over kinderarbeid of ervaar hoe het is om een vreemd land te wonen. Maak de schoolreis compleet met één van de gratis thematische speurtochten.

Feest! In Nederland
Ramadan, Pasen en Koti koti. Welke feestdagen bestaan er allemaal en waarom worden ze eigenlijk gevierd? Deze vragen worden beantwoord in het educatieve project Feest! in Nederland. In kleine groepjes gaan leerlingen een feest organiseren en vieren. In de grote keuken bereiden ze feest-eten en op de dansvloer doen ze mee aan een danswedstrijd. Er wordt muziek gemaakt en er worden verhalen nagespeeld, compleet met attributen en kleding.

Museumlessen
Laat leerlingen ervaren leren tijdens een educatief project in het Openluchtmuseum: dat is de strekking van onze museumlessen. Op school wordt het bezoek voorbereid en nabesproken aan de hand van een bijbehorend lespakket. De thema’s van deze projecten sluiten naadloos aan op leerdoelen waaraan in de klas gewerkt wordt. In het park gaan de leerlingen actief aan de slag met verschillende activiteiten. Zelf doen en ontdekken staat centraal. Op die manier leren kinderen zelf hoe het was om te leven in een andere tijd.
Inclusief
  • Vervoer per luxe touringcar
  • Entree Nederlands Openluchtmuseum
Meer informatie
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Plaats: Arnhem
  • Verschillende horeca-arrangementen op aanvraag
  • Genoemd tarief is een 'vanaf' tarief, vraag voor het exacte tarief een vrijblijvende offerte op.
Offerte aanvragen
Informatie

Prijs

€ 17,50

Locatie


Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS