Menu
Coronavirus

Touringcarvervoer: wat kan wel, wat kan niet?

Ondanks de beperkende maatregelen vanwege het Coronavirus is het vervoer per touringcar in Nederland gewoon nog mogelijk. In samenwerking met brancheorganisatie Busvervoer Nederland volgen wij de richtlijnen van het kabinet en RIVM. Op deze pagina geven wij informatie over de maatregelen in Nederland en in het buitenland.

Touringcarvervoer is besloten vervoer. Door het besloten karakter kunnen wij van tevoren risico’s verkleinen door van tevoren vast te stellen dat er geen gezondheidsklachten zijn bij de leden van de te vervoeren groep.

Betuwe Express neemt daarnaast strikte maatregelen op het gebied van schoonmaken van de touringcars. In onze touringcars dient u per 1 juli een mondkapje te dragen en houdt u gepaste afstand tot elkaar.

In onderstaand filmpje is te zien wat onze maatregelen zijn en hoe vervoer wel kan op basis van deze richtlijn.

Uw geplande reis

Verplaatsen rit
Indien u uw rit verplaatst naar een andere datum in 2020 dan kunt u deze kosteloos omboeken naar de nieuwe datum. Wij verzoeken u de annulering of omboeking ons schriftelijk te laten weten via ons e-mailadres info@betuwe-express.nl.

Annuleren rit
Met betrekking tot annuleringen houdt Betuwe Express zich aan de Algemene Voorwaarden van Busvervoer Nederland (zie hier). Lettende op de omvang van het aantal annuleringen is het voor ons zakelijk onverantwoord dit volledig kosteloos te doen, tenzij dit anders afgesproken is (bijvoorbeeld bij groepsdagtochten en contractvervoer).

Richtlijnen overheid

Betuwe Express volgt de hygiënemaatregelen van de overheid nauwgezet op en heeft het
ingezette materieel zorgvuldig gereinigd. Onderstaande richtlijnen gelden voor onderstaande doelgroepen:

Bij ritten met basisschoolkinderen (tot 13 jaar) kan vrijwel de volledige capaciteit van de touringcar gebruikt worden, zonder gebruik van mondkapjes.

  • Basisschoolkinderen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren.
  • De kinderen moeten wel anderhalve meter afstand bewaren tot de chauffeur. Zie daarvoor verder de richtlijn.
  • De afstand die de kinderen tot leerkrachten moeten bewaren is geregeld in de onderwijsprotocollen.

Bij het vervoer van gezinnen hoeft tussen de gezinsleden geen anderhalve meter afstand in acht te worden genomen (tussen de gezinnen en andere passagiers uiteraard wel) en is ook het gebruik van mondkapjes niet verplicht.

Voor het overige vervoer geldt dat vervoer met de volledige capaciteit van de touringcars mogelijk is, mits de passagiers gebruik maken van een mondkapje. Indien gewenst kan Betuwe Express ook deze mondkapjes voor u verzorgen.

Wilt u liever geen mondkapjes gebruiken (eigen groep), dan geldt de inachtneming van de anderhalve meter. Dan komen wij tot de volgende capaciteiten:

  • Enkeldekkers à 12 zitplaatsen
  • Dubbeldekkers à 22 zitplaatsen

Gezondheidsklachten
Personen met gezondheidsklachten worden niet vervoerd. Voorafgaand aan vervoer vindt onderzoek plaats naar de gezondheid van de leden van de te vervoeren groep (verklaring op individueel niveau, ofwel van de opdrachtgever). Door middel van de passagierslijst is altijd bekend wie wanneer met welke touringcar reist. Vooraf wordt toestemming gevraagd om passagierslijsten te delen met GGD als blijkt dat achteraf onderzoek nodig is in verband met ziektegeval. Een ziektegeval is achteraf alsnog te traceren.

Vervoer naar het buitenland
De landsgrenzen zijn vooralsnog dicht voor niet-noodzakelijk vervoer. Betuwe Express bekijkt per land welke maatregelen gelden, deze vindt u op deze pagina van de ANWB of op Nederland Wereldwijd.

Vragen

Heeft u vragen over het vervoer? Wij helpen u graag! Op maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0488 - 46 86 86 of info@betuwe-express.nl.

Informatie

Telefoon

0488 - 468686

E-mail adres

info@betuwe-express.nl

Powered by Travelta-CMS