Menu
Coronavirus

Touringcarvervoer: wat kan wel, wat kan niet?


Gebruik van mondkapjes
Net als in het openbaar vervoer is ook in de touringcar een mondkapje verplicht voor passagiers van 13 jaar en ouder. Basisschoolkinderen zijn dus niet verplicht deze te dragen. Eventueel kunnen wij de mondkapjes voor u verzorgen.


Nagenoeg de gehele buscapaciteit kan benut worden
Alleen de reisleidersstoel en eerste rij achter de chauffeur moet vrij blijven. Zo houden wij 1,5 meter afstand tot de chauffeur. Onze touringcars hebben een capaciteit van 17 tot 85 personen.


Reiniging van de bus
In alle touringcars zijn desinfectiepompjes aanwezig. Voor en na de rit worden onze touringcars extra gereinigd.
Het toilet mag alleen worden gebruikt in geval van nood.Instappen mag alleen via de middendeur

Ook zo houden wij 1,5 meter afstand tot de chauffeur.Wij hanteren flexibele bestel/annuleringsafspraken
Heeft u twijfel? U kunt bij ons vaak tot 24 uur van tevoren een rit
kosteloos annuleren.Gezondheidscheck
Vooraf vragen wij u te verklaren dat niemand bij de groep klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus. U dient zelf in het bezit te zijn van een passagierslijst.Ventilatie in de touringcars
Ventilatiesystemen in touringcars zorgen voor een verticale gerichte luchtstroom langs de passagiers. De lucht wordt iedere 30 á 60 seconden ververst en daarmee is de verversingsgraad hoger dan in een vliegtuig. Ook zijn de bussen voorzien van geavanceerde filters waarmee ook zeer kleine deeltjes uit de lucht worden gefilterd.


Meer informatie >>>
Ondanks de beperkende maatregelen vanwege het Coronavirus is het vervoer per touringcar in Nederland gewoon nog mogelijk. In samenwerking met brancheorganisatie Busvervoer Nederland volgen wij de richtlijnen van het kabinet en RIVM. Op deze pagina geven wij informatie over de maatregelen in Nederland en in het buitenland.

Touringcarvervoer is besloten vervoer. Door het besloten karakter kunnen wij van tevoren risico’s verkleinen door van tevoren vast te stellen dat er geen gezondheidsklachten zijn bij de leden van de te vervoeren groep.

Betuwe Express neemt daarnaast strikte maatregelen op het gebied van schoonmaken van de touringcars. In onze touringcars dient u een mondkapje te dragen en houdt u gepaste afstand tot elkaar.

In onderstaand filmpje is te zien wat onze maatregelen zijn en hoe vervoer wel kan op basis van deze richtlijn.

Gezondheidsklachten
Personen met gezondheidsklachten worden niet vervoerd. Voorafgaand aan vervoer vindt onderzoek plaats naar de gezondheid van de leden van de te vervoeren groep (verklaring op individueel niveau, ofwel van de opdrachtgever). Door middel van de passagierslijst is altijd bekend wie wanneer met welke touringcar reist. Vooraf wordt toestemming gevraagd om passagierslijsten te delen met GGD als blijkt dat achteraf onderzoek nodig is in verband met ziektegeval. Een ziektegeval is achteraf alsnog te traceren.

Vervoer naar het buitenland
De landsgrenzen zijn vooralsnog dicht voor niet-noodzakelijk vervoer. Betuwe Express bekijkt per land welke maatregelen gelden, deze vindt u op deze pagina van de ANWB of op Nederland Wereldwijd.

Ventilatie in touringcars
Ventilatiesystemen in touringcars werken op identieke wijze als in vliegtuigen. Het systeem zorgt ook bij touringcars voor een verticale, naar beneden gerichte luchtstroom langs de passagiers. De lucht in touringcars wordt iedere 30 seconden tot maximaal een minuut ververst. De verversingsgraad is daarmee hoger dan in een vliegtuig. Ook zijn de bussen voorzien van geavanceerde filters waarmee ook zeer kleine deeltjes uit de lucht worden gefilterd.

Vragen

Heeft u vragen over het vervoer? Wij helpen u graag! Op maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0488 - 46 86 86 of info@betuwe-express.nl.

Informatie

Telefoon

0488 - 468686

E-mail adres

info@betuwe-express.nl

Powered by Travelta-CMS