Menu

Turf en tuinen

Met de smalspoortrein maakt u een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over het originele spoortraject zoals dat vroeger in gebruik was voor het turftransport. ‘s Middags staat er een bezoek aan Hortus Haren, de grootste botanische tuin van Nederland, gepland. In deze tuin zijn diverse planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld te vinden.
Programma
‘s Morgens vroeg rijden we naar het koffi eadres waar we de dag starten met koffi e en gebak. Vervolgens rijden we naar het Drentse Erica. Hier wordt u in Industriel Smalspoor Museum hartelijk ontvangen. U vertrekt met de smalspoortrein en u geniet van een ongerept landschap en luister naar de verhalen van de rondleider over het gebied zoals het vroeger was. U bezoekt de enig overgebleven Turfstrooiselfabriek in Nederland. De originele machines draaien nog en geven u inzicht in het verwerkingsproces van turf tot strooisel. In het museum en op het buitenterrein zijn diverse smalspoorlocomotieven en voertuigen te bewonderen. Na deze interessante excursie gaat u aan tafel voor een lunchbuff et inclusief soep.

Vervolgens rijden we naar Hortus Haren voor een bezoek aan de tuinen. Hortus Haren is een ruim 20 hectare grote groene schatkamer, boordevol juweeltjes. Wandelend door de Chinese Tuin ‘Het Verborgen Rijk van Ming’ met zijn rode paviljoens waant u zich even in China. De Laarmantuin bestaat uit een arboretum, pinetum (met sequoia’s) en een open wilde plantentuin. In dit open deel bevinden zich zeer zeldzame planten, wat maakt dat het is opgenomen in de Nationale Plantencollectie. Een letterlijk hoogtepunt is de rotstuin, die een fantastisch uitzicht biedt over een groot deel van de tuinen. Zo zijn er veel meer thematuinen voor urenlang ‘dwaalplezier’. U kunt op eigen gelegenheid al het moois bezichtigen. Na dit alles rijden we naar het dineradres voor het afscheidsdiner.
Inclusief
  • koffie met gebak
  • smalspoortrein
  • bezoek turfstrooiselfabriek & museum
  • lunchbuffet met soep
  • entree Hortus Haren
  • diner
  • vervoer per luxe touringcar
Meer informatie
Vertrektijd: ca. 08.00 uur. Thuiskomst ca. 21.30 uur.
Groepsprijzen
€ 71,00
61 - 66 personen
€ 71,50
51 - 60 personen
€ 72,00
45 - 50 personen
€ 74,50
40 - 44 personen
€ 77,75
35 - 39 personen
€ 82,00
30 - 34 personen
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

037

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS