Menu

Kopje thee, goed idee!

Bent u gek op een heerlijk kopje thee? Dan is deze tocht een echte aanrader. In het pittoreske dorpje Houwerzijl, in het noordwesten van Groningen, is De Theefabriek gevestigd in een oud kerkje en de naastgelegen pastorie. Een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, de theeschenkerij met de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. Een waar paradijs voor de theeliefhebber en een spraakmakend onderdeel van een hele leuke dag uit.
Programma
Onderweg naar het hoge Noorden stoppen we voor een kopje thee of koffie met gebak. Aansluitend rijden we via Groningen naar Houwerzijl. We worden bij De Theefabriek gastvrij ontvangen. Hier maakt u een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee: van de theeplant en de theeplantage naar de theefabriek, via de theeklipper naar de theepakkerij en van de theewinkel naar de theedrinkers van nu. Wie ver reist moet ook goed eten en daarom krijgt u in de theeschenkerij of de consistoriekamer de uitstekende Grunnegerboer’nlunch geserveerd.

Een bezoek aan de theewinkel vormt de afsluiting van deze leuke excursie. In de winkel zijn wel 300 verschillende soorten thee en talloze attributen op het gebied van thee verkrijgbaar, van een thee-eitje tot een drie liter theepot, van theemutsen tot theedoeken, van aparte theeglazen tot complete theeserviezen. Heerlijk om gewoon lekker rond te snuffelen.

Daarna rijden we naar de haven van het verder opgelegen plaatsje Eenrum. Hier gaat u in de historische Kaarsenmakerij Wilhelmus twee kaarsen maken. Dan rijden we terug naar het dineradres, waar we een goed verzorgd diner zullen gebruiken.
Inclusief
  • koffie met gebak
  • entree en excursie De Theefabriek
  • lunch
  • twee kaarsen maken
  • diner
  • vervoer per luxe touringcar
Meer informatie
  • Vertrektijd: 07.45 uur - Thuiskomst: ca. 21.30 uur
Groepsprijzen
€ 62,00
61 - 66 personen
€ 62,50
50 - 60 personen
€ 63,00
45 - 49 personen
€ 65,50
40 - 44 personen
€ 68,75
35 - 39 personen
€ 73,00
30 - 34 personen
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

038

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS