Menu

4-daagse Reims en de Champagnestreek

Reims, stad van de champagne en beroemd vanwege de schitterende kathedraal. De meeste grote champagnehuizen hebben zich in Reims of omgeving gevestigd. In deze streek bevindt zich ongeveer 120 kilometer aan wijnkelders en er liggen vele tientallen miljoenen flessen opgeslagen. Geniet van de prachtige landschappen, de indrukwekkende wijnkelders en de mooie tochten langs de wereldberoemde wijnvelden. Laat u verrassen tijdens deze sprankelende reis!

DAG 1 Luik
Vanaf het vertrekpunt vertrekken we naar het Belgische Luik. In het centrum vindt u verschillende bezienswaardigheden, zoals het prinsbisschoppelijk paleis, het stadhuis en de mooie gevels van de historische gebouwen. Onze route leidt door kleine smalle straatjes en steegjes. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Reims.

DAG 2 Wandeling wijngaard en Reims
Na het ontbijt rijden we naar de omgeving van Reuil waar een plaatselijke gids ons deze dag zal begeleiden. In Reuil kunt u een wandeling door de wijngaard maken en krijgt u uitleg over de werkzaamheden van een wijnboer. Het bezoek wordt afgesloten met het proeven van twee verschillende champagnes. Vervolgens keren we terug naar Reims voor een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aansluitend bezoeken we de wereldberoemde kathedraal met haar prachtige glas-in-lood partijen. In deze kathedraal werden eeuwenlang Franse koningen gedoopt en gekroond. Vervolgens heeft u zelf de vrije tijd om Reims met haar rijke culturele en historische erfgoed te bekijken. De kathedraal, het paleis van Tau, de basiliek en het abdijmuseum staan allen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

DAG 3 Boottocht Marne en wijnkelder Pommery
Vandaag staat in het teken van champagne. Ook hier zal een gids u begeleiden. Allereerst rijden we naar Epernay, de hoofdstad van de Champagne en liggend in het hart van de wijnstreek. Tijdens de reis zal de gids u uitleg geven over deze streek. U kunt ook een boottocht maken door de Vallei van de Marne, het noordelijke gedeelte van de Champagne waar ruim driekwart van alle wijngaarden ligt. Tijdens deze panoramische tour vaart u langs de wijnvelden en kastelen. Daarna maken we met onze touringcar een mooie tocht door het prachtige landschap. In Verzenay brengen we een bezoek aan het wijnmuseum. U maakt hier als het ware een reis door de fascinerende wereld van de wijngaarden van de Champagne. Natuurlijk mag een bezoek aan een wijnkelder van de champagne niet ontbreken. We brengen een bezoek aan het Champagnehuis Pommery in Reims. Het is een landgoed zoals nergens anders in de wereld te vinden is. Het kasteel is in 1868 gebouwd in een zeer unieke extravagante stijl. U bezichtigt de wijnkelders en komt alles te weten over het productieproces. Aan het einde van de rondleiding kunt u de champagne zelf proeven.

DAG 4 Charleville-Mézières
Na het ontbijt aanvaarden we aan onze terugreis richting Nederland. Onderweg maken we een stop in Charleville – Mézières. Hier heeft u enkele uren vrije tijd en kunt u genieten van de historische binnenstad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ‘Maison des Ailleurs’, het voormalige woonhuis van de bekende dichter Arthur Rimbaud. Daarna vervolgen we onze terugreis. Optioneel kunt u gebruikmaken van een afscheidsdiner, als gezamelijke afsluiting van deze groepsreis.

​Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS