Menu

8-daagse Meer van Genève, Châtel

Het sfeervolle en pittoreske bloemendorp Châtel ligt in het schitterende Abondancedal in Frankrijk. Dit dorp onderscheidt zich door zijn gezelligheid en gastronomische gastvrijheid. U kunt er wandelen en genieten van de lokale flora en fauna of ontspannen aan het kleine meer van Châtel. De ligging van Châtel is uitstekend voor het maken van excursies. De combinatie van adembenemende berglandschappen met de palmbomen en bezienswaardigheden van traditionele badplaatsen zoals Genève en Évian is werkelijk uniek.

DAG 1 Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijdt de bus richting Heidelberg. Onderweg brengen wij een kort bezoek aan Koblenz alvorens wij naar ons hotel in Duitsland gaan. ’s Avonds staat er een goed verzorgd diner voor u klaar.

DAG 2 Aankomst Châtel
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Châtel. Daar aangekomen, hebt u de gelegenheid om de omgeving te verkennen.

DAG 3 Yvoire en Évian les Bains
Vandaag staat een bezoek aan Yvoire, een schitterend middeleeuws stadje gelegen aan het meer van Léman, op het programma. Vervolgens rijden we naar het bekende kuuroord Évian les Bains. Een bezoekje aan de mineraalwaterbronnen mag zeker niet ontbreken. Tevens is er de mogelijkheid om Évian op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het eind van de dag brengt de bus u weer terug naar het hotel.

DAG 4 Genève
Deze dag rijden we langs de oevers van het meer van Genève naar de stad Genève. Deze schitterende stad ligt aan de oever van het grootste meer in Midden-Europa, aan de voet van het Jura-gebergte en aan het begin van de Alpen. De 140 meter hoge fontein 'Jet d'Eau', is ongetwijfeld het bekendste beeld van de stad. De bus maakt eerst een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een rondleiding met een gids door de binnenstad is mogelijk, maar u kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad verkennen. ’s Middags kunt u met een rondvaartboot een mooie tocht over het meer van Genève maken.

DAG 5 Chamonix en de Mont Blanc
Deze morgen rijden we naar Chamonix. Deze plaats is vooral bekend vanwege zijn ligging aan de voet van de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc. Vanaf hier is het mogelijk om per kabelbaan naar Aiguille du Midi te reizen. Hier hebt u namelijk bij goed weer een schitterend uitzicht. Op de besneeuwde toppen van de Mont Blanc beleeft u een onvergetelijke ervaring! De middag is vrij door u te besteden. Een bezoek aan de ijsgrot van Mer de Glace is zeer de moeite waard, maar ook in het dal is het gezellig toeven.

DAG 6 Vrije dag
Vandaag is een rustdag voor de chauffeur. U kunt vandaag in groepsverband met het openbaar vervoer naar de stad Thonon reizen. Thonon is gebouwd op twee verschillende niveaus. In het laagst gelegen stadsdeel vindt u de vissers- en jachthaven en de promenade. In het hoger gelegen stadsdeel vindt u het stadscentrum met verschillende winkels en een prachtig uitzicht over het meer van Genève. Vanuit Thonon is het ook mogelijk om door te reizen naar Évian. U kunt er ook voor kiezen om met een stoeltjeslift naar de top van de berg te gaan. Deze is op loopafstand van het hotel.

DAG 7 Vertrek Châtel en bezoek Basel
Na het ontbijt begint u aan de terugreis. In Basel wordt gestopt voor een kort bezoek. Basel ligt aan weerszijden van de Rijn. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door zeven bruggen, waarvan één spoorbrug. Daarna vervolgen we onze reis naar ons hotel in Duitsland.

DAG 8 Terugreis
Vanuit ons overnachtingshotel vertrekken we naar Nederland. Net over de grens is er een mogelijkheid voor een afscheidsdiner, alvorens u huiswaarts gebracht wordt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS