Menu

5 daagse Bohemen en Praag

Het gebied Bohemen met het Boheems Paradijs is één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië. De hoofdstad Praag is één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters en kerken. De Bohemen in combinatie met de Gouden Stad Praag is een must voor de liefhebber van cultuur, natuur en gezelligheid.

DAG 1 Heenreis
Vanaf uw vertrekplaats vertrekken we via Duitsland naar ons hotel in Staré Splavy. Hier verblijven we de komende vier nachten. Na aankomst in het hotel kunt u genieten van een goed verzorgd diner.

DAG 2 Praag benedenstad
’s Morgens rijden we rechtstreeks naar Praag. De hoofdstad van Tsjechië, ook wel Gouden Stad genoemt, wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene zijde ligt de Praagse Burcht met het koninklijke paleis en de Sint Vitus kathedraal. Aan de andere zijde van de rivier vindt u het oude centrum met fraaie pleinen, gezellige terrasjes en het beroemde astronomische uurwerk. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we een stadswandeling door de benedenstad. ’s Middags is er gelegenheid om deel te nemen aan een boottocht over de Moldau of u kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen. Daarna rijden we via het mooie Kokorindal terug naar Staré Splavy voor het diner.

DAG 3 Glasfabriek en Boheems Paradijs
De glasfabriek in Novi Bor bezoeken we op dag 3. Hier kunt u kennismaken met het oude ambacht glasblazen en is het mogelijk heel voordelig Boheems glaswerk te kopen. Daarna gaan we naar Detenice, waar u de gelegenheid krijgt om het kasteel te bezoeken en te lunchen. ’s Middags rijden we naar de stad Jicin (de stad van Wallenstein) en volgt een tocht naar het Boheems Paradijs. Zon, water en vorst hebben de zogenaamde rotsdorpen gevormd en hier bepalen grillige en bizar gevormde rotsformaties het beeld. Een markant oriëntatiepunt is de burchtruïne Trosky. U kunt een wandeling maken naar de Witte Rotsen.

DAG 4 Praag bovenstad
Vandaag gaan we terug naar Praag en maken we onder leiding van een Nederlands sprekende gids een wandeling door de bovenstad. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Sint Vitus kathedraal. Om 12.00 uur kunt u getuige zijn van de wisseling van de wacht bij de Praagse Burcht. U kunt de rest van de middag zelf indelen.

DAG 5 Terugreis
Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. Net over de grens is er een mogelijkheid voor een afscheidsdiner, alvorens u huiswaarts gebracht wordt.

Het programma van deze groepsreis is slechts een voorbeeld. Het programma van deze groepsreis is geheel naar uw wens en budget aan te passen, mits dit binnen de rijtijdenwet voor de chauffeur mogelijk is. Wij stellen graag het programma voor uw groepsreis op maat voor u samen.
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

Meerdaagse

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS