Menu

Unieke monumenten

Langs de weg Oldenzaal-Losser duikt Steenfabriek De Werklust plotseling op. De ringoven met in het midden de circa 45 meter hoge schoorsteen. De steenfabriek staat op een uitzonderlijke locatie, omdat de meeste steenfabrieken te vinden zijn langs de kleirijke rivieren. Een rivier is echter in geen velden of wegen te bekennen. Het unieke van de steenfabriek is dat alle onderdelen nog aanwezig zijn. Van de kleigroeve tot de ringoven, waaruit het uiteindelijke product te voorschijn kwam.
Programma
Bij de steenfabriek wordt u hartelijk ontvangen met koffie en krentenwegge. Daarna staan de rondleiders klaar om u mee te nemen in de wereld van Steenfabriek De Werklust. Allerlei bewegende apparaten in de steenfabriek worden gedemonstreerd. U komt in de unieke ringoven en er is een ritje in het
smalspoortreintje naar het nabijgelegen kleigat.

Na de excursie rijden we naar De Lutte, waar u bij restaurant De Grote Zwaan een goed verzorgde koffietafel met kroket krijgt aangeboden. Dan vervolgen we de route naar Ter Apel, voor het bezoek aan het klooster. Onder leiding van de gids wandelt u door de serene Kruisgang en bezichtigt onder meer de Kloosterkerk, Kloosterzolder met ziekenzaal, slaapcellen, schrijfkamer, atelier van de glazenier, Priorkamer en Subpriorkamer met Proviandkelder. Er is een inpandig gelegen Kruidentuin met circa 200 inheemse planten en kruiden, behorende tot de museale collectie. De terugweg onderbreken we voor en goed verzorgd 3-gangen diner.
Inclusief
  • koffie met krentenwegge
  • excursie Steenfabriek de Werklust
  • koffietafel met kroket
  • rondleiding o.l.v. een gids
  • diner
  • vervoer per luxe touringcar
Meer informatie
Vertrektijd: ca. 08.00 uur. Thuiskomst: ca. 21.15 uur
Groepsprijzen
€ 64,75
61 - 66 personen
€ 65,25
51 - 60 personen
€ 65,75
45 - 50 personen
€ 68,25
40 - 44 personen
€ 71,50
35 - 39 personen
€ 75,75
30 - 34 personen
Offerte aanvragen
Informatie

Reiscode

034

Meer informatie

0488 - 46 86 86
info@betuwe-express.nl

Opties

  E-mail naar een vriend
  PDF downloaden

Offerte aanvragen
Powered by Travelta-CMS